În ediția aceasta vă voi prezenta o rețetă pe cât de gustoasă pe atât de simplu de realizat: cornulețe fragede cu vișine. Aceste cornulețe le pregătesc de foarte multe ori și toți îmi spun că sunt extrem de fragede și delicioase! Haideți să începem să pregătim împreună aceste cornulețe extrem de gustoase!

Ingrediente aluat: • 400 grame untură de porc • 100 grame unt cu 82% grăsime • 600 grame smântână acră cu minim 30% grăsime • 1.150-1.200 grame făină. Ingrediente compoziție: • 1 kg vișine • 150/200 grame zahăr. Mod de preparare aluat: Toate ingredientele aduse la temperatura camerei se pun în cuva mixerului. Se începe procesul de frământare a aluatului la o viteză mică păstrând intensitatea până când aluatul devine omogen. După ce am terminat aluatul îl punem în frigider pentru aproximativ 2-3 ore.

Mod de preparare dulceață: Pentru compoziție folosim 1 kg de vișine în care adăugăm 150-200 de grame de zahăr. Dacă nu aveți vișine în suc propriu, puteți să le preparați în casă. Le puneți la foc până începe să fiarbă. Stingeți focul și mai lăsați puțin. Scurgeți bine sucul de la vișine și când sunt reci, le puteți folosi la cornulețe. Timp de coacere cornulețe: După ce am pus cornulețele în tava de copt le punem în cuptorul preîncălzit la 165-170 de grade cu ventilație ori 180 grade fără ventilație cu regimul sus și jos. Timpul diferă în funcție de cât de gros o să întindeți foaia. De aceea vă recomand să fiți cu ochii pe cuptor! Durează aproximativ 25-40 minute. Spor la muncă și poftă bună, dragilor! Vă aștept și luna viitoare cu o altă rețetă delicioasă!