Cum asortăm IA?
Aflăm chiar de la Anda Manescu, fondatoarea II Breaza.
IA este cămeșa populară primită moștenire de la străbune. O adevărată operă de artă scrisă fir cu fir cu acul pe pânză.

Pe vremuri bunicile și străbunele noastre o asortau costumului popular, care era compus din : fotă ( fustă ), poale ( subfustă ), brâu, ilic și bineînțeles IE.
Doar că timpul a trecut, ne-am modernizat și ne-am redus articolele de îmbrăcăminte pentru a fi mai confortabile.

Ce este foarte interesant este că timpurile s-au schimbat, dar IA a rămas aceeași și mai mult de atât, încă este creată manual, cu aceeași artă pe care o aveau străbunele.
Modelele lor, care spun povești, le vedem astăzi purtate atât în viața de zi cu zi, cât și cu eleganță la evenimente.

,,De 10 ani am preluat acest meșteșug de la bunica mea, am reușit să integrez IA în ținute de tot felul. Poate fi purtată la blugi, fuste, fuste pantalon, atât sport cât și elegante. Îmi place să crez ținute inedite în care IA să fie pusă în valoare. De asemenea a revenit in actualitate nunta tradițională în care mirii poartă o frântură de istorie. Și aici mai pot adăuga că fiecare simbol brodat spune o poveste, are o energie a lui care se aplică persoanei care o poartă”, menționează Anda Mănescu.

,,Am observat că femeile instinctiv își aleg IA în funcție de personalitatea lor. Chiar dacă probează mai multe, întotdeauna rămân la prima alegere. De multe ori am impresia că este invers, IA își alege purtătoarea.

În continuare este datoria noastră, de români, să ducem mai departe această tradiție și să purtăm IE cu mândrIE”, menționează Anda.